“БЕЛТАНГО” ГИ РАЗНЕЖИ БИТОЛЧАНИ

NASTANI - 2008 - 5Во организација на Конзулатот на Република Србија во Република Македонија, и почесниот конзул, г-нот Силјан Мицевски, во големата сала на Центарот за култура, битолчани имаа ретка можност да присуствуваат на несекојдневен настан, во рамките на Деновите на српската култура во Република Македонија.

Овој празник за ушите ни го приредија единствениот танго квинтет на Балканот, белградскиот бенд “Белтанго”.