ВО СРБИЈА ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ЗА “МОНМАРТР”

NASTANI - 2010 - 4Годинава има рекорден број на училишта од Србија, кои се јавија на конкурсот за учество на светската детска ликовна колонија, што ќе се одржи во мај во Битола.

Пријавени се 115 училишта со над 4.000 ликовни творби. “Монмартр” на културен план ги поврзува двете земји, благодарение на заложбите на македонскиот амбасадор во Србија, Љубиша Георгиевски и на српскиот конзул во Македонија, Силјан Мицевски.