КОНЗУЛОТ СИЛЈАН МИЦЕВСКИ ПОЛОЖИ ВЕНЕЦ НА МЕМОРИЈАЛНИТЕ ФРАНЦУСКИ ГРОБИШТА

NASTANI - 2012 - 15.1На Француските гробишта во Битола и на Германските гробишта во Прилеп, минатата сабота се одбележа Денот на народната жалост, по повод годишнината од крајот на Првата светска војна.

На оваа француско-германска церемонија, посебно беше истакнато значењето на помирувањето и пријателството помеѓу Франција и Германија, а почесниот конзул на Србија, Н.Е. Силјан Мицевски, положи венец и се поклони на меморијалните Француски гробишта.